Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fox Sports blijft duurder bij Ziggo

26-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ziggo 930x520
Klanten van Ziggo blijven een hoger bedrag betalen voor een abonnement op Fox Sports dan bij andere televisie-aanbieders. Dat is het gevolg van een voorlopige uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep in een rechtszaak tussen Ziggo en Fox.
De rechtbank 
In juni oordeelde de rechtbank nog dat de kemphanen om te tafel moesten om nieuwe afspraken te maken, maar dat hoeft van het hof niet meer. Daardoor moet Fox nu genoegen nemen met de hogere tarieven bij Ziggo, dat inmiddels formeel VodafoneZiggo heet.
Een tientje meer 
Volgens Fox zijn sportliefhebbers de dupe van de uitspraak. Die moeten nu namelijk met zo'n 25 euro ongeveer een tientje meer betalen voor het zenderpakket met onder meer wedstrijden uit de Eredivisie en uit Spanje dan bij andere televisieproviders.
Een overwinning
Ziggo spreekt liever van een overwinning voor tv-kijkers die géén behoefte hebben aan de extra sportzender, omdat die nu niet extra op kosten worden gejaagd. Volgens een woordvoerder zou het Ziggo miljoenen euro's kosten om de prijzen van Fox Sports te verlagen. Die zouden moeten worden terugverdiend door de prijzen voor alle tv-klanten te verhogen.
Nieuwe berekening
Volgens Ziggo probeerde Fox met een nieuwe berekening meer geld binnen te halen bij de aanbieders. De kosten werden berekend aan de hand van het totale aantal klanten van de televisie-aanbieders, en niet meer op basis van het aantal klanten van de sportzenders.
Ook voor oude UPC-klanten
De ruzie over de tarieven stamt uit het samengaan van de kabelaars Ziggo met UPC in 2014. De twee uiteenlopende contracten moesten worden samengevoegd. Met de uitspraak heeft het hof nu bepaald dat het Ziggo-contract ook gaat gelden voor oude UPC-klanten. ANP

Meer over:

ziggo, fox sports
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!