Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fraude met zakelijke energiecontracten

03-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
251 keer bekeken
  •  
call-center-2299612_1280
Energieverkopers hebben in korte tijd op frauduleuze wijze tientallen contracten verkocht. Zelfs mensen in de schuldhulpverlening werden de dupe van deze grove fraude, schrijft het AD.
De verkopers mochten alleen zakelijke contracten aan de man brengen, maar stuitten ook op interesse van particulieren. De zakelijke contracten hebben veel strengere voorwaarden dan particuliere contracten. Zo is het moeilijker om ze op te zeggen. Ook mensen die onder bewindvoering staan vanwege schulden kregen zakelijke contracten aangesmeerd. De gedupeerden konden zo'n contract krijgen doordat willekeurige inschrijfnummers van de Kamer van Koophandel werden gebruikt.

Betrokken verkopers

Daarbij schrokken de verkopers er niet voor terug zelf de transactie te bekrachtigen. Waar normaal een klant drie keer op 'ja' moet drukken, deden ze dat zelf, geven ze toe aan de krant.
Tegen alle betrokken verkopers - zes in totaal - is inmiddels aangifte gedaan. Opvallend genoeg werkten zij allemaal tot voor kort bij Improvers, de verkooptak van Essent. Improvers werd onlangs stilgelegd omdat er op foute wijze zou zijn verkocht. 
Bron: ANP & AD

Kijktip: Telefonische verkoop energiecontracten vaak illegaal

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!