Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Gebrek vitamine met alleen melk en kaas'

19-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
vitamine supplementen 930x520
Mensen die geen of weinig vlees en vis eten doen er verstandig aan een vitamine B12-supplement te gebruiken, stelt de Universiteit Maastricht op basis van onderzoek. Deze belangrijke vitamine zit ook in melk en kaas, maar niet genoeg om een tekort te voorkomen.
Volgens de onderzoekers zijn dierlijke producten de enige bron van vitamine B12. Een tekort kan leiden tot bloedarmoede en afwijkingen van het zenuwstelsel. Vooral zwangere vrouwen en kinderen zijn vatbaar voor een gebrek hieraan.

Gevolgen van weinig vlees eten

De Maastrichtse universiteit pleit voor verder onderzoek naar de gevolgen van beperking van dierlijke producten in de voeding. ,,In afwachting daarvan raden wij veiligheidshalve het gebruik van een vitamine B12-supplement aan voor alle mensen die het gebruik van dierlijke producten willen beperken.'' Mede door de klimaatdiscussie wordt vaak gewezen op de noodzaak om minder vlees te eten. ANP

Meer over:

vlees, vitamine, b12
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!