Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gebruikers weten niet dat Facebook interesses opslaat

17-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Facebook logo 930x520
74 procent van de gebruikers weet niet dat Facebook persoonlijke gegevens opslaat, blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder bijna 1000 gebruikers. Het sociale netwerk bouwt een profiel van de gebruiker op, waarin het gokt wat diegene zijn interesses en politieke voorkeuren zijn. In veel gevallen blijken deze interesses ook nog eens te kloppen.
Facebook houdt bij wat de gebruikers bekijken, waar ze op klikken en wat ze liken. Op basis daarvan gokt de site wat hun interesses zijn en voert dit door naar de Advertentievoorkeuren-pagina. Slechts 12 procent van de respondenten van een onderzoek van Pew Research wist hiervan af.  
Het sociale netwerk gebruikt de interesses om gerichte advertenties te laten zien. In 59 procent van de gevallen bleek de door Facebook gegenereerde interesses juist te zijn. Bij slechts 27 procent zat de Facebookpagina er helemaal naast.
Bron: Tweakers
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!