Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Geen beenruimte meer opofferen voor bagage'

17-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_930x520
Studenten uit Hongkong hebben een mogelijke oplossing bedacht voor overvolle bakken voor handbagage aan boord van vliegtuigen. Wie pas laat aan boord komt, moet nu vaak een deel van de toch al spaarzame beenruimte opofferen voor een tas of koffertje. Een eigen vak onder de voeten van de passagiers kan dat overbodig maken.
Ontwerp
De jonge onderzoekers van de universiteit van Hongkong hebben woensdag met hun ontwerp voor zo'n in de vloer verzonken bagageruimte de eerste prijs gewonnen van een wedstrijd die vliegtuigbouwer Airbus had uitgeschreven. Volgens de jury wordt met hun idee de loze ruimte tussen de vloer van de cabine en het plafond van het vrachtruim eronder, optimaal benut om de reiservaring van passagiers te verbeteren.
De overwinning levert de studenten een bedrag op van 30.000 euro. Of hun idee ook daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht, is niet duidelijk. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!