Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen coulance voor ouderen zonder rijbewijs

03-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
rijden930x520
Ouderen die zonder rijbewijs komen te zitten door de lange wachttijden bij het CBR, hoeven niet te rekenen op een coulanceregeling. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) laat dat weten aan de Tweede Kamer.
De Kamer had Van Nieuwenhuizen gevraagd of het mogelijk zou zijn ouderen tijdelijk toch te laten doorrijden, mits zij een medische verklaring kunnen overleggen en een bewijs dat zij tijdig verlenging van hun rijbewijs hebben aangevraagd. Maar dat zou de handhaving volgens de minister ,,complex'' maken.

Verkeersveiligheid

Daarnaast wijst Van Nieuwenhuizen op twijfels over de juridische houdbaarheid van het voorstel. Ook noemt zij het signaal dat mensen gewoon mogen blijven rijden met een ongeldig rijbewijs ,,onwenselijk vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid''.

Extra kosten

Om het ongemak wat te verkleinen heeft Van Nieuwenhuizen afgesproken dat ouderen de extra kosten voor een spoedprocedure bij het aanvragen van een rijbewijs terug kunnen krijgen van het CBR. Die regeling geldt tot eind dit jaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!