Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Geen goed beleid voor gebruik bodycams'

22-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politie-930x520
De politie heeft geen goed doordacht beleid voorhanden voor het gebruik van bodycams. Dat zegt de organisatie Bits of Freedom maandag naar aanleiding van de testen met de cameraatjes op het lichaam die de politie in Amsterdam de komende twee jaar gaat doen.
Zelf bepalen
Agenten mogen zelf bepalen wanneer een bodycam kan worden aangezet, en dat kan volgens Bits of Freedom tot problemen leiden. ,,Agenten kunnen nu zelf kiezen, maar de kans is dan groot dat er van belangrijke momenten geen beelden zijn omdat de bodycam te laat wordt aangezet. Ook zullen agenten hier voorzichtig mee zijn omdat ze niet willen dat beelden tegen hen kunnen worden gebruikt'', zei een woordvoerder van de organisatie die zich inzet voor vrijheid en privacy op internet tegen het Radio 1 Journaal.
Geen wetenschappelijk bewijs
De politie stelt dat door het inzetten van de bodycams het geweld afneemt, maar volgens Bits of Freedom is hier geen wetenschappelijk bewijs voor. ,,Dit is nooit onderzocht. Maar het is juist voor burger en agent belangrijk dat er zorgvuldig mee om wordt gegaan.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!