Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Geen konijnenvlees meer bij Dirk en Dekamarkt

08-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
165 keer bekeken
  •  
konijn in kooi 930x520
De supermarkten Dirk en Dekamarkt stoppen met het verkopen van konijnenvlees zo lang er geen dierenwelzijnskeurmerk is. Slachtkonijnen leven vaak in kooien in erbarmelijke omstandigheden met veel pijn, ziektes, verveling en hoge sterfte. Wakker Dier is daarom blij met deze stap van de twee supermarktketens.
Kerstmis
Ook met Kerstmis gaan deze ketens geen konijnenvlees verkopen, is aan de dierenwelzijnsorganisatie toegezegd. ,,We hopen dat veel andere supermarkten dit goede voorbeeld volgen.''
Wakker Dier deed vorig jaar met Kerstmis onderzoek naar het welzijn van konijnen in de supermarkt en trof daar voornamelijk kooikonijn aan. Veel supermarkten beloofden vervolgens beterschap, Dirk en Dekamarkt zijn de eerste ketens die dat concreet maken.
Kooien van draadgaas
Nederland telt ongeveer zeventig commerciële konijnenhouderijen. Deze konijnen worden vaak geëxporteerd. In de Nederlandse supermarkten ligt meestal konijnenvlees dat uit het buitenland komt. Bijna al deze konijnen leven in kooien van draadgaas waarin ze minder dan een A4 ruimte per dier hebben. Hierdoor kunnen de konijnen niet huppelen, rechtop zitten en uitgestrekt liggen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!