Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Geld terug naar de burger'

23-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_1_29.jpg
Het kabinet moet burgers en bedrijven zo snel mogelijk zeker 10 tot 15 miljard euro teruggeven die in de afgelopen jaren via lastenverzwaringen is afgepakt. Dat stelt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. Hij wil zo de voorzichtig aantrekkende economie een extra impuls geven, waardoor consumenten eindelijk weer meer gaan besteden.
'Verschrikkelijk laag bedrag'
De werkgeversvoorman neemt in De Telegraaf geen genoegen met de hooguit 3 à 5 miljard euro aan lagere lasten die het kabinet belooft wanneer het volgend jaar het fiscale stelsel op de schop wil nemen. ,,Een verschrikkelijk laag bedrag. Zeker wanneer je beseft dat de lasten in de crisisjaren met maar liefst 35 miljard euro zijn verhoogd. Nederland heeft zichzelf met die enorme bezuinigingsbedragen veel te veel pijn gedaan, met als gevolg een slecht draaiende economie en een hoge werkloosheid'', zo stelde De Boer tijdens het in Amsterdam gehouden debat. ANP/Telegraaf

Meer over:

burgers, diginieuws, geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!