Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gezonder aanbod in verenigingskantine

25-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
patat friet bakje 930x520
Bij een derde van sportverenigingen (32 procent) is het assortiment in hun eigen kantine het afgelopen jaar gezonder geworden. In het merendeel van de sportkantines is het aanbod aan drank en snacks echter nog voornamelijk ongezond.
516 clubs
,,Het aanbod in sportkantines lijkt een positieve ontwikkeling door te maken'', aldus het Mulier Instituut naar aanleiding van een raadpleging onder verenigingen, waaraan 516 clubs meewerkten. Daarbij werd gevraagd naar het drank- en rookbeleid en de verkoop van snacks. In bijna alle kantines wordt een rookverbod gehandhaafd en wordt beleid gevoerd ten aanzien van drankverkoop aan jongeren en beschonken bezoekers.
Gezond aanbod
Vooral verenigingen met jeugdleden willen een gezonder aanbod in de kantine, aldus het Mulier Instituut, dat veel onderzoek doet in de sportwereld. Clubs met een eigen kantine passen hun gezonde aanbod sneller aan dan sportkantines die door derden worden geëxploiteerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!