Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Google beschermt ook oude Androids tegen APK-bug

09-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Android_02.jpg
Google heeft een automatische update van de Play Store Services-app uitgerold, die ook externe apps checkt op misbruik van het APK Master Key-lek. De scan werkt vanaf Android 2.3. 
Kwetsbaar
Het zogeheten APK 'Master Key'-lek kan worden gebruikt om bepaalde bestanden te bewerken tot 'malafide' code. Dit lek zit in 99 procent van alle Android-toestellen, meldde ontdekker Bluebox vorige week. Deze week werd duidelijk hoe kwetsbaar Android is. Uit diverse statements van Google blijkt echter dat de meeste gebruikers inmiddels door Google beschermd zijn.
Geïntegreerde scan
Sinds februari is Google al bezig met het verbeteren van het scannen van apps zowel in als buiten de Playstore. Echter is deze update niet beschikbaar voor oudere toestellen. Daarvoor heeft Google een andere app die automatisch op alle Android 2.2-toestellen met Google Play Store wordt geïnstalleerd. Met de functie 'Apps verifiëren', controleert men apps van buiten de Google Play Store. De scan op de eerder genoemde Master Key-bug is de afgelopen maanden geïntegreerd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!