Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gps-tracker populair bij ouders

21-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
gps tracker kinderen
Gps-trackers zijn in trek bij ouders, omdat ze met de trackers de locatie van hun spelende kinderen kunnen bijhouden. Leveranciers van digitale volgapparatuur, zoals bijvoorbeeld kinderhorloges, verkopen volgens de Telegraaf vlak voor de zomervakantie bijna het dubbele dan in voorgaande maanden.

35 procent ouders volgt kinderen met tracker

Uit marktonderzoek van researchbureau Sherloq, dat samenwerkt met gemeenten, onder vijfhonderd ouders blijkt dat ruim een op de drie ouders hun kinderen volgt via gps. De andere 65 procent van de ouders uit de onderzoeksgroep overweegt de aanschaf van een zendertje. 

Virtuele vinger aan de pols

De gps-trackers, zoals horloges en locatieverraders in sleutelhangers, wordt vooral door ouders van jongere kinderen gekocht. Deze jonge kinderen hebben nog geen smartphone. Veruit de meeste ouders, namelijk zo'n 90 procent, zeggen dat kinderen weten dat ze gevolgd worden via een app. Nu de zomervakantie nadert maken ouders zich zorgen, omdat de veilige schoolomgeving dan wekenlang verdwijnt.
Bron: de Telegraaf / ANP.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!