Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gratis Zorgvergelijker Consumentenbond

09-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering-groot_18.jpg
Dit jaar geeft de Consumentenbond ook niet-leden toegang tot de zorgvergelijker om het zo zoveel mogelijk mensen makkelijk te maken om hun polisaanbod op consumentenbond.nl/zorgvergelijker te vergelijken met andere aanbieders. Daarnaast kunnen Leden van de Consumentenbond gebruik maken van verschillende kortingen die de meeste zorgverzekeraars aanbieden.
Consumenten vinden het ingewikkeld om over te stappen van zorgverzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 800 geïnterviewden over de mogelijkheid om van zorgverzekeraar te veranderen. De Consumentenbond onderzocht wat mensen weerhoudt om over te stappen. Het grootste struikelblok voor 52 procent van de consumenten bleek dat zij verwachten dat de premie bij een andere zorgverzekeraar niet verschilt van de huidige. Hetzelfde percentage vindt het niet makkelijk om de verschillende aanbieders te vergelijken. De Consumentenbond raadt de consumenten aan eerst goed naar de verschillende polissen voor 2011 te kijken voordat ze er een afsluiten. Het kan voordelig zijn om te letten op de verschillen in kwaliteit, dekking en prijs. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering is namelijk meer dan 15 euro per persoon, per maand.  Dit blijkt uit een vergelijking tussen 26 verzekeraars en bijna 1200 polissen. De Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!