Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Greenpeace in actie tegen 'klimaatonvriendelijke investeringen' Rabobank

28-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenpeacelogo930x520
Actievoerders van Greenpeace hebben zich donderdagochtend geposteerd bij de ingang van het Rabobank-hoofdkantoor in Utrecht. Ze willen in gesprek met arriverend bankpersoneel over ,,klimaatonvriendelijke investeringen in de Nederlandse veehouderij". De 'Greenpeacers' vragen de bankmedewerkers om binnen het bedrijf verandering te brengen in hoe de bank zich opstelt als het gaat om het klimaat.
Volgens een woordvoerder van Greenpeace denken bankmedewerkers vaak nog dat hun bank groen en verantwoord opereert. Uit onderzoek van de milieuorganisatie blijkt dat de bank - die het grootste deel van de agri-sector financiert - vlees en zuivel nog steeds ziet als groeimarkt. De investeringen van de bank in de vee-industrie blokkeren de noodzakelijke transitie naar een duurzame en klimaatvriendelijke landbouw, vindt Greenpeace.
De woordvoerder spreekt van een ,,gemoedelijke en heel vriendelijke" actie. Volgens hem wil het merendeel van de bankmedewerkers wel luisteren naar de betogen. ANP

Meer over:

rabobank, greenpeace
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!