Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Greenpeace in actie tegen schip met palmolie

24-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
palmolie 930
Drie actievoerders van Greenpeace proberen te verhinderen dat een vrachtschip geladen met palmolie kan aanmeren bij een tankterminal in het Rotterdamse havengebied.
Zij hebben zich met touwen vastgebonden aan de Stolt Tenacity en houden een spandoek met de tekst 'Stop foute palmolie' omhoog. Daardoor kan het schip niet worden vastgemaakt in de haven.

Actie tegen Wilmar

Greenpeace protesteert tegen de invoer van palmolieproducten door Wilmar, volgens de milieuorganisatie ‘s werelds grootste handelaar in palmolie. Vorige week beklommen zes actievoerders in Gibraltar hetzelfde schip, waardoor twee dagen oponthoud ontstond.
De actievoerders willen dat Mondelēz, maker van Oreo-koekjes, geen palmolie van Wilmar meer gebruikt. Dat bedrijf verhandelt volgens Greenpeace palmolie van 18 van de 25 producenten die betrokken zijn bij de kap en het platbranden van regenwoud. ,,Het kleine koekje Oreo is een grootverbruiker van palmolie'', zegt campagneleider Andy Palmen. ANP

Nederlanders beleggen via 'duurzame' banken in foute palmoliesector - Kassa zaterdag 20 oktober 2018

Particuliere beleggers steken al jaren via Nederlandse banken onbewust geld in landroof, grootschalige milieuverontreiniging en de kap van regenwoud. Door te beleggen in fondsen, aangeboden door ABN AMRO, ING en Rabobank, investeren ze in palmoliebedrijven die zich daaraan schuldig maken.

Meer over:

palmolie, greenpeace
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!