Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

GroenLinks wil gratis bijles

02-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
189 keer bekeken
  •  
groenlinks 930x520
GroenLinks wil dat alle leerlingen in het voortgezet onderwijs die dat nodig hebben gratis bijles krijgen. Het is een van de punten uit het verkiezingsprogramma van de partij, meldt de NOS. GroenLinks wil verder meer 'brede brugklassen'. Daarin zitten kinderen van verschillende niveaus door elkaar. De partij noemt dat een 'moderne middenschool'.
Onbetaalbaar
Steeds vaker worden kinderen extra bijgeschoold door private huiswerkbegeleiding. Veel ouders kunnen dit niet betalen, waardoor het kind niet het extra onderwijs krijgt dat hij nodig heeft. Partijleider Klaver wilt dat het niet afhangt van het inkomen van de ouders of een kind bijles kan volgen.
'Moderne middenschool'
Veder zet GroenLinks zich sterk voor 'brede brugklassen', waar verschillende niveaus door elkaar zitten. Dit is volgens de partij een 'moderne middenschool'. Het kwalificeren in selectieve groep zal volgens de partij een nadeel zijn voor laatbloeiers.
Het complete programma wordt dinsdag bekend gemaakt.
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!