Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Groot deel Nederlanders onvoldoende financiële buffer

16-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  
geld_briefjes 930x520
De meeste Nederlanders bouwen onvoldoende buffers op voor een financieel gezonde toekomst. Slechts twee op de vijf zetten geld opzij voor opleidingen, inkomensdalingen, pensioen en zorg, terwijl bijna de helft (48%) aangeeft wel ongerust te zijn over hun financiële toekomst.  Dat concludeert de Rabobank op basis van onderzoek uitgevoerd door het Nibud onder 2000 mensen.

Zorgen om geldzaken

Bijna de helft van de ondervraagden maakt zich druk om geldzaken in de toekomst. Toch kiezen veel mensen ervoor om niet te zorgen voor zekerheid. Een derde geeft aan simpelweg geen geld te hebben om opzij te zetten, maar van de mensen die die financiële ruimte wel hebben, doet slechts 39 procent het.

Niet verantwoordelijk

Bijna vier op de tien mensen vinden dat ze niet zelf verantwoordelijk zijn voor hun financiële situatie na hun pensioen, maar de overheid of financiële dienstverleners als pensioenfondsen. Daarbij schatten veel mensen in de leeftijdsgroep 18 tot 34 jaar de pensioenleeftijd verkeerd in. De huidige dertigers krijgen pas vanaf hun 71e AOW, twee jaar later dan ze gemiddeld denken. Verder valt op dat vier op de vijf huizenbezitters zich niet realiseren dat ook een aflossingsvrije hypotheek ooit afgelost moet worden. ANP
Infographic budget

Meer over:

buffer, financiën
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!