Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Grote steden verzuipen in fietsen'

25-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fiets_07.jpg
Het fietsverkeer in de grote steden dreigt vast te lopen rond de stations omdat er te weinig parkeerplekken voor fietsen zijn. Dat schrijft Trouw maandag. Uit een inventarisatie van het dagblad blijkt dat het fietsverkeer in de grote steden met gemiddeld met 1,5 tot 3 procent per jaar groeit. In Rotterdam loopt die jaarlijkse groei op tot bijna 5 procent.
bereikbaarheid stations
Volgens de Amsterdamse verkeerswethouder Eric Wiebes bedreigt het tekort aan parkeerplekken voor fietsen zelfs de bereikbaarheid van de stations. Ook in Utrecht is de situatie nijpend, zegt Wim Bot van de Fietsersbond. Het gevolg kan zijn dat forenzen er weer voor kiezen om per auto naar bestemmingen buiten de stad te reizen.
In bijna alle steden met meer dan 100.000 duizend inwoners dreigt een tekort aan fietsparkeerplekken, zegt de Fietsersbond, zeker in studentensteden. De vier grote steden zijn van plan om meer parkeerplekken voor fietsen te creëren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!