Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hackers plaatsen privéberichten Facebook-gebruikers online

02-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 hacken privacy online
Hackers hebben privéberichten van tienduizenden Facebook-gebruikers in handen gekregen. Die worden op ondergrondse marktplaatsen gepubliceerd. De hackers gebruiken de chats als 'reclame' omdat ze toegang tot de accounts willen doorverkopen.
De BBC zegt met de hackers te hebben gesproken. Zij claimen 120 miljoen accounts in handen te hebben. Mogelijk hebben de daders schadelijke browser-extensies gemaakt. Mensen die nietsvermoedend zo'n programmaatje installeerden, zouden de makers toegang tot hun privéchats hebben gegeven. Volgens de BBC komen de meeste gedupeerden uit Rusland en Oekraïne. Ook Britse, Amerikaanse en Braziliaanse gebruikers zouden zijn getroffen.

Chats zijn echt

De BBC heeft ook met vijf getroffen Facebook-gebruikers gesproken. Die bevestigen dat de chats echt zijn. Een van hen deelde vakantiefoto's, iemand anders praatte over een concert van Depeche Mode en een derde persoon klaagde over een schoonzoon. Ook zaten er intieme gesprekken van een stel tussen. ANP

Meer over:

facebook, hackers
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!