Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Helft datingsites scoren onder de maat

  •  
29-11-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3995 keer bekeken
  •  
liefde koppel 1127
Datingsites worden steeds populairder en er is dan ook een wildgroei aan datingsites. Hoe betrouwbaar zijn ze, hoe zit het met de zoekprofielen en met privacy? Doen de sites wat ze beloven? Kassa onderzocht tien sites.
Onze testers keken niet alleen naar de gebruiksvriendelijkheid van de verschillende sites, maar ook zoekprofielen, matches en privacy werden beoordeeld.
Hoe wordt er gescoord?
De sites die slecht, matig en voldoende scoren zijn Dating-50plus, Lexa, Actief50, Vijftigplusdating en Pepper. Zij zijn onduidelijk over hun lidmaatschap en prijzen. Tevens heb je geen idee hoeveel leden betalend lid zijn en je berichten dus kunnen lezen en beantwoorden. Ook weet je niet wie (wel en niet) recent actief zijn op die site.
Welke doen het goed?
Deze sites zijn goed bevonden: e-Matching, Relatieplanet en 50plusmatch. Paiq en Parship krijgen een voldoende en zitten dus in de middenmoot.
De Consumentenbond concludeert naar aanleiding van het onderzoek naar deze tien datingsites dat ze niet duidelijk zijn over het stilzwijgend verlengen van het abonnement.
Lees hier per datingsite een uitvoerige analyse: Relatieplanet , 50plusmatch, Parship , Paiq , Actief50, e-Matching , Lexa , Dating-50plus, Pepper en Vijftigplusdating .
Reactie Keurmerk Veilig Daten  
Er is een keurmerk waar datingsites zich bij kunnen aansluiten. Van de door ons geteste datingsites zijn er vijf niet aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten . Dit zijn e-Mathing, Paiq, Actief50, Vijftigplusdating en Dating-50plus. De andere datingsites die wij getest hebben zijn wel aangesloten. Websites die aangesloten zijn op dit keurmerk moeten transparant zijn in de abonnementsprijzen die ze hanteren.
Het Keurmerk Veilig Daten reageert als volgt: "In reactie op de berichtgeving van de Consumentenbond van vandaag nemen de bij het Keurmerk Veilig Daten aangesloten datingsites het besluit om transparanter te zijn over de kosten van hun abonnement. De datingsites streven ernaar om op zo kort mogelijke termijn deze informatie voortaan op hun homepage te verstrekken."
e-Matching en Paiq sluiten deelname aan een keurmerk in de toekomst niet uit, maar zullen eerst vast willen stellen dat alle deelnemers daadwerkelijk werk hebben gemaakt van een betere dienstverlening. Lees hier de volledige reactie van e-Matching.
Uitslag
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!