Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoge prijs voor isoleren koophuis

23-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Huizen water 930x520
Een kwart van de hypotheekverstrekkers zegt 'nee' tegen huizenkopers als die om een hogere lening vragen om hun huis te verduurzamen. Nog een kwart brengt een renteopslag in rekening. Dit schrijft De Telegraaf op basis van onderzoek van Vereniging Eigen Huis.
Eigen Huis vindt het een slag in het gezicht van iedereen die wil meedoen aan de energietransitie. „Zo gaat het grootste voordeel van de energiebesparing naar de hypotheekverstrekker, in plaats van naar de klant”, zegt manager belangenbehartiging Nico Stolwijk in de krant. De vereniging heeft het probleem aangekaart bij minister van Binnenlandse Zaken Kasja Ollongren.

Meer lenen

Wie een nieuwe koopwoning wil verduurzamen, mag 6 procent meer lenen dan het wettelijke leenmaximum van 100 procent van de woningwaarde. Toch maakt slechts 5 procent van de kopers gebruik van de extra leenmogelijkheid, aldus De Telegraaf.
Bron: De Telegraaf/ANP

Meer over:

huis, wonen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!