Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Honderden vrijwilligers gaan vogels tellen

05-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_vogels.jpg
Honderden vrijwilligers zitten zaterdag in de vroege ochtend al klaar om op meer dan 150 plaatsen in het land trekvogels te tellen. Ze doen mee aan de internationale vogelteldag, die Vogelbescherming Nederland voor ons land heeft georganiseerd. De jaarlijkse vogelteldag Euro Birdwatch heeft zaterdag plaats in ruim 30 landen.
Het vroege najaar is volgens de Vogelbescherming een ideale tijd om trekvogels te tellen, want vogels uit het hoge Noorden komen nu naar een milder klimaat om te overwinteren en andere vogels vertrekken juist naar het warmere Zuiden. Vorig jaar zijn 169 verschillende soorten vogels in Nederland geteld. De meest voorkomende soort was de vink, gevolgd door de spreeuw en de kievit. Maar er werden ook twee zeearenden gezien. Volgens de Vogelbescherming was 2012 overigens een tegenvallend teljaar, aangezien het op de vogelteldag erg slecht weer was met enorme regenbuien. Vogels trekken niet in een bui.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!