Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huizenprijzen stijgen minder hard dan verwacht

09-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 huizenmarkt
Het Economisch Bureau van ABN AMRO verwacht dat de huizenprijzen zullen stijgen in Nederland volgend jaar. Maar, wel minder hard dan aanvankelijk gedacht. De onderzoekers zeggen dat het afgenomen vertrouwen in de economie de prijsstijgingen onder andere tempert.
Onzekerheid rond de brexit en  handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China zijn mede de oorzaken dat de economie naar verwachting minder hard groeit. Dit zorgt dat het vertrouwen van ondernemers afneemt, dit is ongunstig voor de arbeidsmarkt. Het heeft ook zijn weerslag op de huizenmarkt, volgens ABN AMRO. 

'Woningmarkt zal krap blijven'

Er werd vanuit gegaan dat de stijging van huizenprijzen met vier procent zou toenemen. Nu rekent de bank op drie procent. ABN AMRO blijft bij hun raming dat de woningverkopen met vijf procent zullen afnemen. Dus de ergste spanning is voorbij, volgens de onderzoekers. De woningmarkt zal echter wel krap blijven. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!