Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Huurverhoging woningcorporaties dit jaar rond 1,5 procent

09-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis_huur_woning_930x520
De huurverhoging per 1 juli komt dit jaar voor inkomens tot 41.000 euro uit op gemiddeld 1,5 procent, slechts 0,1 procent hoger dan de inflatie. Twee derde van de woningcorporaties zit op of onder het inflatieniveau van 1,4 procent. Een derde komt uit op een hogere huuraanpassing. Corporaties blijven daarmee ruim onder de maximaal toegestane huurverhoging van 3,9 procent, zegt de vereniging van woningcorporaties Aedes.
Woningcorporaties hebben zich bij de huurverhoging van dit jaar opnieuw gericht op het betaalbaar houden van de huur voor mensen met de laagste inkomens, concludeert Aedes na een enquête onder 180 corporaties.
In de Woonagenda hebben corporaties betaalbaarheid vastgelegd als een van hun belangrijkste speerpunten. In het Sociaal Huurakkoord spraken de corporaties met de Woonbond af de huren beperkt te verhogen. De stijging van dit jaar ligt onder die afspraken. ANP

Lees ook: Huren buiten de randstad stijgen flink

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!