Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

In beslag genomen kool en meloenen naar de Voedselbank

02-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voedselbank 930 520 boodschappen
Dozen vol groene kool, spitskool en 850 meloenen die in Zaanstad in beslag waren genomen, zijn maandag overhandigd aan de Voedselbank Amsterdam. Handhavers legden beslag op de etenswaar bij de controle van twee supermarkten in Zaanstad.
In april en juli was al vastgesteld dat er herhaaldelijk spullen en etenswaar op straat werden uitgestald zonder dat daar een vergunning voor was. Toen het vrijdag opnieuw mis was, namen controleurs het uitgestalde voedsel in beslag. Omdat ze het zonde vonden om het voedsel weg te gooien, namen ze contact op met de voedselbank.

Illegale vreemdelingen

Bij de controle werkten een groot aantal diensten samen, onder meer de gemeente, de vreemdelingenpolitie, Inspectie SZW en de Belastingdienst. Bij een eerdere controle werden twee werknemers aangetroffen die geen verblijfsvergunning hadden. En ook nu werkte in een van de twee filialen een illegale vreemdeling, meldt de gemeente. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!