Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

In drie steden geen parkeerboete Parkmobile

06-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Verkeersboete_930x520
Automobilisten van wie de betaling van parkeergeld zaterdag in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met Parkmobile en Park-line niet goed verwerkt werd, hoeven niet langer te vrezen voor een parkeerboete. Parkmobile maakte woensdagavond bekend dat de drie steden al deze boetes laten vervallen. Met de overige gemeenten zoals Utrecht en Almere wordt nog overlegd.
Ongeveer 50.000 mensen liepen het risico een parkeerboete te krijgen, doordat de apps het parkeren zaterdagmiddag niet hadden verwerkt. Daardoor leek het alsof de gebruikers niet betaald hadden. Het probleem werd veroorzaakt door een onvolledige software-update van de parkeerapps.
Door de afspraken met Den Haag, Rotterdam en Amsterdam hoeft volgens Parkmobile meer dan 80 procent van de mogelijk getroffen parkeerders nu zelf geen bezwaar meer te maken tegen een boete. Heb je toch een boete ontvangen en wil je bezwaar maken, dan kan dat via de site  van Parkmobile. ANP

Meer over:

boete, parkmobile
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!