Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

In Kassa Groen: Wecken in de afwasmachine, hoe doe je dat?

01-07-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wecken.jpg
Oude methoden als wecken, indikken en pekelen lijken een revival door te maken. Op zo’n beetje elke kookblog die ertoe doet is wel te lezen hoe het moet, en het is dan ook niet verrassend dat steeds meer jonge huismannen/-vrouwen deze methodes opnieuw ontdekken. Het stoffige imago is eraf, nu duurzaamheid hip is zijn ook deze oude voedselbewaarmethodes modern. Gelukkig is het ‘lekkere wecken’ ook nog eens niet moeilijk: het kan zelfs in de afwasmachine!
De rol van supermarkten
Consumenten zijn de grootste voedselverspillers. Maar wat is nou de rol van de supermarkten? Zij willen tenslotte zoveel mogelijk verkopen. Zij bepalen wat er in de supermarkten komt te liggen, en daar stellen zij behoorlijk hoge eisen aan.
Verslag van Damn Food Waste
Doordat supermarkten zulke hoge eisen stellen belandt uitstekend voedsel in de vuilnisbak. Dat bleek ook afgelopen zaterdag bij het ‘Damn Food Waste’ festival in Amsterdam. Daar werd voor ruim 5000 mensen gekookt met voedsel dat anders weggegooid zou worden. Het was een groot succes, en Kassa Groen was erbij. Vanavond brengen wij verslag uit. Het eten was in ieder geval heerlijk!
Hoe lang koken wij nog zelf?
3D-printen is inmiddels vrij bekend bij een breed publiek. Maar TNO ( Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek) is er nu in geslaagd om bestaande 3D-printers om te bouwen in machines die koekjes, chocola en winegums kunnen uitprinten. Over vijf jaar moeten deze printers in staat zijn recepten te lezen en zo een complete maaltijd uit te printen, afgestemd op de hoeveelheid voedsel en de voedingsstoffen die je nodig hebt. Dan kunnen wij dus allemaal ons eigen voedsel uitprinten! Kassa Groen ging op bezoek bij TNO en proefde nu alvast zelf geprinte meringues. 
Dilemma: vers of diepvries?
Natuurlijk geven wij ook weer het antwoord op een prangende vraag. Want zijn verse groenten nou echt gezonder dan ingeblikte of diepgevroren groenten? Kassa Groen zocht het uit.
Kijk vanavond Kassa Groen, om 18:35 op Nederland 2!
Twitter mee!
Voor, tijdens en na de uitzending kunt u meetwitteren. Gebruik #KassaGroen in uw tweets!
Klik hier voor de uitzending van afgelopen vrijdag!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!