Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

In Nederland 35.000 kilometer aan fietspaden

29-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fietsen-groot.jpg
Fietsers kunnen in Nederland aardig wat meters maken. Lag er 15 jaar geleden zo'n 17.000 kilometer aan fietspaden, nu is dat ruim twee keer zo veel: bijna 35.000 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond, zo bleek dinsdag.
De meeste kilometers fietspad liggen in de provincie Noord-Brabant en Gelderland. In Flevoland, Groningen en Friesland loopt de helft van de fietspaden niet langs een weg, maar over een eigen tracé. Dit zijn doorgaans fietspaden met een recreatief karakter.
Voor het onderzoek werd gebruikgemaakt van de Fietsersbond Routeplanner waar meer dan 1000 vrijwilligers verspreid over het land aan hebben meegewerkt. De bond is blij met de extra fietspaden, maar directeur Hugo van der Steenhoven is nog niet tevreden. ,,Zeker in de provincies waar veel gefietst wordt, zijn de paden vaak overvol. Dat is niet prettig en soms zelfs onveilig. Daarom moet er toch nog meer fietspad bij. Een mooie opdracht voor een nieuw kabinet'', aldus Van der Steenhoven.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!