Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Incassobureau plaatst wanbetalers op YouTube

13-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
loyd hendriks youtube
Het incassobureau Straetus uit Flevoland zet wanbetalers vanaf vrijdag op YouTube, meldt omroep Flevoland . De wanbetaler krijgt, met draaiende camera, bezoek van het incassobureau. Het filmpje wordt ingezet al laatste drukmiddel. Betaal je niet? Dan komt het filmpje op YouTube.
'Notoire oplichters'
Volgens Loyd Hendriks van Straetus wordt deze tactiek alleen toegepast bij 'notoire oplichters' die al door de rechter zijn verordonneerd om te betalen maar dat nog niet doen. Het gezicht van de wanbetaler wordt onherkenbaar in beeld gebracht.
Straetus-holding: 'Niet ons concept'
Emile Spruijt, directeur van de Straetus-holding, is niet blij met Hendriks' YouTube-plannen. "Dit komt niet overeen met ons concept van klantvriendelijk incasseren. We willen een gesprek met Loyd Hendriks", aldus Spruijt tegenover de NOS. "Volhardt hij in zijn aanpak, dan kan dat niet onder de vlag van Straetus." Hendriks is met zijn incassobureau franchisenemer van de Straetus-moedermaatschappij. Omroep Flevoland / NOS / Kassa. Beeld: YouTube Programma Confrontatie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!