Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ING krijgt er fors meer klanten bij

09-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ING 930x520
ING is er in het eerste kwartaal in geslaagd om meer klanten aan te trekken en meer leningen aan de man te brengen, ondanks de hoogoplopende discussie over het salaris van topman Ralph Hamers. Ook profiteerde de bank van lagere risicokosten, met als gevolg dat de winst verder is opgevoerd.
Het financiële concern kreeg er wereldwijd ruim 400.000 klanten bij, waardoor het totale klantenbestand aandikte tot 37,8 miljoen. Vooral in Duitsland en Australië groeide het klantenbestand. Hamers benadrukt dat er ook op de Nederlandse markt, waar ING ongeveer 8 miljoen klanten heeft, sprake was van groei. In zijn ogen laat dat zien dat het mogelijk is om de reputatie van de bank te managen door in te zetten op goede dienstverlening.

Bank in opspraak vanwege plan loonsverhoging

ING kwam eerder dit jaar in opspraak vanwege een voorstel voor een forse loonsverhoging voor zijn topman. De bank wilde de beloning van Hamers dit jaar met 50 procent verhogen, tot ruim 3 miljoen euro. Nadat hier grote publieke en politieke verontwaardiging over was ontstaan, werd het voorstel ingetrokken.
In de weken dat de discussie op zijn hevigst was, waren er klanten die vertrokken bij de bank. Maar er kwamen dagelijks ook weer klanten bij. Volgens Hamers is het moeilijk om de motieven van de opgestapte klanten te achterhalen. De bank kijkt daarom liever naar de positieve totaalcijfers.

Economie trekt aan

ING vaart momenteel duidelijk wel bij het krachtige aantrekken van de economie. De bank hoefde bijvoorbeeld ook minder geld op zij te zetten voor slechte leningen. Alles bij elkaar werd er voor zo'n 12,3 miljard euro aan nieuw krediet uitgezet.
De baten van de bank gingen op jaarbasis met 1,4 procent omhoog naar bijna 4,5 miljard euro en de brutowinst steeg met 2,1 procent tot krap 1,7 miljard euro. Onder de streep resteerde uiteindelijk een nettowinst van dik 1,2 miljard euro. Dat was 7,2 procent meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar. ANP

Meer over:

leningen, klanten, ing
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!