Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ING snijdt hard in personeelsbestand

03-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
ing bank logo 930x520
ING snijdt fors in zijn personeelsbestand. Vooral Nederland en België worden daarbij getroffen. In totaal schrapt het financiële concern 7000 banen.
Online bankieren
In Nederland vervallen 2300 voltijdsbanen, in België 3500 banen. De ingreep moet een jaarlijkse kostenbesparing van 900 miljoen euro opleveren in 2021. Daarnaast investeert de bank tot 2021 zo'n 800 miljoen euro in een verdere overgang naar online bankieren. Dat is bijvoorbeeld nodig omdat steeds meer klanten bankieren bij ING via mobiele apparaten.
Samenvoeging
Digitale transformatie kost helaas banen, stelt het financiële concern. Bij ING werken meer dan 52.000 mensen, van wie ruim 14.800 in Nederland en meer dan 8100 in België. In België worden de filialen van ING en Record Bank samengevoegd. Nederland en België gaan verder gebruikmaken van een digitaal platform voor alle gecombineerde activiteiten.
Investeringen
De stappen zijn volgens topman Ralph Hamers nodig om, bij ultra-lage rentestanden, strenge kapitaaleisen en aanhoudende onzekerheid over regelgeving, blijvend te kunnen investeren in digitalisering. Hij merkte daarbij op dat ,,het dak moet worden gerepareerd als de zon schijnt''. Hamers benadrukte dat bij de reorganisatie sprake is van een ,,bruto-aantal''. ,,We nemen ook mensen aan wanneer en waar dat nodig is'', zo zei hij.
Het aandeel ING opende maandag op de beurs licht in de plus. De koerswinst verdween echter in rap tempo, omstreeks 09.10 uur noteerde ING 0,2 procent in het rood.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!