Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'ING werkt aan overboekingen met Google Assistant'

30-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ING 930x520
ING werkt aan de mogelijkheid om met spraakassistent Google Assistant geld over te maken. Met behulp van een stemcommando geld overmaken moet voor rekeninghouders bij ING mogelijk worden vanaf komende zomer, meldt het Financieele Dagblad .

Spraakcommando's langzamerhand ingeburgerd

Welke technologische mogelijkheden er precies komen met behulp van Googles slimme hulpje is nog niet exact bekend. Spraakcommando's worden nu nog maar op kleine schaal gebruikt, maar raken geleidelijk aan meer ingeburgerd. Naast Google werken bedrijven als Apple en Amazon al met spraakgestuurde commando's. Google Assistant is nu nog niet beschikbaar in de Nederlandse taal. Later dit jaar moet dit mogelijk worden. De stemassistent reageert op gesproken commando's en kan 'slimme' apparaten bedienen, en bijvoorbeeld afspraken in de agenda inplannen.

Siri en Inge

Particuliere klanten van ING kunnen sinds vorig jaar al gebruikmaken van spraakassistent Siri van Apple, in de ING app. Met Siri kunnen klanten met hun stem een opdracht geven om geld over te maken, of om geld te ontvangen via een betaalverzoek. De functionaliteit is beschikbaar voor ING-klanten die in het bezit zijn van een iPhone of iPad met Siri. Daarnaast hebben de mobiele apps van ING al sinds 2014 stembediening via de eigen ingebouwde spraakassistent Inge. Bronnen: FD/ING
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!