Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Prijzen internet en tv gaan omhoog'

16-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
313 keer bekeken
  •  
internet 930x520
Een groot deel van de Nederlanders gaat meer betalen voor internet, televisie en bellen. Vrijwel alle aanbieders van deze diensten voeren in juli een prijsverhoging door, meldt vergelijkingssite Pricewise .
Investeringen
Bij Ziggo, samen met KPN de grootste provider in Nederland, gaat het om een gemiddelde verhoging van 1,65 euro per maand. De telecomaanbieder zegt zelf dat die hogere tarieven nodig zijn voor verdere investeringen in zijn netwerk, om het flink toegenomen dataverbruik het hoofd te kunnen bieden.
Internetsnelheid
KPN gaat voor pakketten voor internet, tv en bellen 2,50 tot 3,50 euro per maand meer vragen, eveneens voor extra investeringen. De internetsnelheid gaat bij deze provider ook omhoog. T-Mobile houdt als enige de prijzen gelijk, aldus Pricewise.
Bij prijsstijgingen die hoger zijn dan de inflatie, hebben klanten het recht hun contract kosteloos op te zeggen. Volgens Pricewise is dat het geval bij KPN, Ziggo en XS4ALL.
Stijgende lijn
De tarieven gingen vorig jaar ook omhoog. De verwachting is dat die stijgende lijn de komende jaren ook nog doorzet, gezien de verdere investeringen van providers in sneller internet, netwerken en de beveiliging daarvan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!