Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Internetproviders geven meer openheid over snelheid'

29-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
kpn-vodafone-930x520
De grote aanbieders van internet via de telefoonlijn zijn duidelijker geworden over de snelheden die klanten kunnen verwachten. Dat meldt de Consumentenbond, die hier sinds 2014 actie voor voert.
Theoretische snelheid
Tot voor kort meldden de internetproviders alleen de theoretische maximale snelheid, maar bij internet via een ADSL-verbinding kan die in de praktijk fors lager zijn als de afstand tot de wijkcentrale groter is. Voor internet via de kabel of via een glasvezelverbinding geldt dit niet.
Daadwerkelijke snelheid
Alle grote providers, zoals KPN, Vodafone en Tele2, geven bij het bestellen van een aansluiting nu aan hoe snel het gekozen internetpakket daadwerkelijk is in het postcodegebied van de klant.
De meeste providers bevestigen dit ook achteraf in het contract. Volgens de Consumentenbond blijft het wel oppassen geblazen bij het bestellen van een internetabonnement. De reële internetsnelheid valt nog niet erg op in de overzichten op de websites van de aanbieders. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!