Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

iPhone crasht door nieuwe bug

28-05-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
apps-smartphone_05.jpg
Er is een nieuwe bug ontdekt in de Berichten-app van de iPhone, waardoor de iPhone crasht. De iPhone zal direct weer herstarten.
Vreemde tekens Als de ontvanger een smsje met daarin vreemde tekens ontvangt en opent, dan wordt de iPhone onmiddellijk herstart. De Berichten-app blijft daarna crashen. Het smsje bevat vreemde Arabische tekens en lijkt doelgericht gemaakt om de iPhone te laten herstarten. Het zijn tekens die niet zomaar ingetypt worden.



Oplossingen Na een tijdje lukt het weer om in de Berichten-app te komen. Het kan toch zijn dat het niet lukt om de app te openen. Daarvoor zijn verschillende oplossingen. Via Siri kun je een bericht naar jezelf sturen met “stuur een bericht naar mijzelf”. Ook een berichtje van iemand anders kan ervoor zorgen dat de Berichten-app weer wordt geopend.

Het crashen van de iPhone door smsjes is geen onbekend probleem. Het is mogelijk dat dergelijke smsjes worden verstuurd om lekken aan te tonen in het besturingssysteem iOS. Update:
Apple is op de hoogte van de bug. Het bedrijf geeft in een supportdocument aan dat ze in een volgende software-update een permanente oplossing hebben. Tot die tijd kan de iPhone-gebruiker de bovenstaande tips gebruiken.
Update 2:
Het blijkt dat niet alleen de iPhone last heeft van de bug. Volgens de Telegraaf kampen Twitter en Snapchat met dezelfde problemen. Beveiligingsexpert Mikko Hypponen deed namens The Guardian onderzoek naar de bug en kwam tot die conclusie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!