Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet investeert miljoenen in economie 'zonder afval'

10-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Afval zonder tekst 930x520
Het kabinet trekt 80 miljoen euro extra uit voor een 'circulaire economie', ook wel de economie zonder afval genoemd. "Slim omgaan met grondstoffen is de ontbrekende schakel van het klimaatakkoord van Parijs", stelt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

Volledige circulair in 2050

In 2050 moet de economie in ons land volledig circulair zijn. In het jaar 2030 moet de helft van de doelstellingen zijn gehaald. Het extra geld komt beschikbaar als gevolg van de onlangs gepresenteerde klimaatmaatregelen, aldus de bewindsvrouw.
Met de extra miljoenen krijgen het bedrijfsleven en decentrale overheden de kans om projecten aan te dragen waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de opgave om de uitstoot van CO2 te verlagen. Hier is 17,5 miljoen euro voor beschikbaar. Een bedrag van 22,5 miljoen euro is gereserveerd voor projecten op het gebied van recycling en toepassing van biobased kunststoffen en textiel. Daarnaast is 40 miljoen vrijgemaakt voor andere projecten die de circulaire economie bevorderen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!