Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet komt grotere gezinnen tegemoet

20-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen_002_20.jpeg
Het kabinet is van plan om alsnog grotere gezinnen met drie of meer kinderen te ontzien. In de miljoenennota wordt het kindgebonden budget beperkt tot twee kinderen. Daar ziet het kabinet nu alsnog vanaf, bevestigen ingewijden berichtgeving daarover van de NOS.
'Tweekindpolitiek'
De korting op het kindgebonden budget lag onder meer de SGP zwaar op de maag. Het minderheidskabinet van VVD en CDA heeft de steun van de SGP nodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer. Ook ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob ageerde maandag hard tegen de "tweekindpolitiek" van het kabinet.
Verzachten
De SGP stelde deze zomer al voor om de eerste plannen van minister Henk Kamp (Sociale Zaken) op dit punt te verzachten. De SGP wilde dat het extraatje ook voor het derde of volgend kind in een gezin blijft. Dat zou betaald kunnen worden door deze overheidssteun voor het eerste kind te verlagen met 41 euro.
Extra bijdrage
Dit jaar maken nog ongeveer 190.000 gezinnen met drie kinderen of meer gebruik van de extra bijdrage voor lage en middeninkomens, die bovenop de kinderbijslag komt. Het kindgebonden budget bestaat alleen voor lagere inkomens en is inkomensafhankelijk. Kamp wil op termijn ook een vermogenstoets. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!