Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet wil Europees netwerk laadpalen voor vakantiegangers

20-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektrische auto's laadpalen 930x520
Het kabinet wil dat er langs belangrijkste Europese wegen een net van laadpalen ontstaat. Daar gaat Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) voor pleiten in Brussel.
In een stimulans om meer mensen aan de elektrische auto's te krijgen, moeten er in eerste instantie langs de Route du Soleil, de Alpenroute en de grote routes in Duitsland meer laadpalen komen. Volgens van Veldhoven is een belangrijke factor in het kopen van een elektrische auto de overweging om ermee op vakantie te kunnen.

'Parijs'

Doordat het elektrisch rijden in de Europese Unie maar moeilijk van de grond komt, trok de Europese autobrancheorganisatie  ACEA recent aan de bel. De klimaatdoelen van Parijs zouden hierdoor in gevaar komen. Van Veldhoven stelt dat ook de infrastructuur voor elektrische auto's binnen Europese landen moet worden geregeld om het collectieve doel van de Parijs-doelen te halen.
Eerder rolde Tesla al een uitgebreid Europees netwerk van laadpalen uit voor hun klanten. Het is nog niet mogelijk auto's van een ander merk op te laden bij de zogenoemde 'Superchargers' van de Amerikaanse autofabrikant. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!