Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kabinet wil regels voor bitcoin

08-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bitcoin 930x520
Het kabinet wil de handel in bitcoins en andere zogenoemde cryptomunten intomen. Aan de handel in digitale ruilmiddelen, buiten het gewone financiële stelsel om, kleven volgens minister Wopke Hoekstra (Financiën) te veel risico's voor consumenten en investeerders.

'Oneigenlijk gebruik aanpakken'

Hoekstra wil het voortouw nemen om samen met de andere lidstaten van de Europese Unie regels af te spreken voor cryptovaluta ,,om oneigenlijk gebruik aan te pakken''. In zijn eentje kan Nederland immers weinig beginnen tegen zo'n grensoverschrijdend fenomeen, schrijft hij aan de Tweede Kamer. Maar nieuwe regels moeten de kracht van deze nieuwe technologie als het even kan niet de nek omdraaien, vindt de minister.

Overleg met creditcardmaatschappijen

Ook gaat Hoekstra overleggen met creditcardmaatschappijen of zij de consument bij aankoop van cryptomunten met een creditcard beter kunnen beschermen. Verder onderzoekt hij of hij regels kan stellen aan de beursgang van een cryptomunt. Nu vallen die munten nog buiten alle gewone regels voor en toezicht op beursgangen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!