Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamer: maak bellen naar EU-land goedkoper

27-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
telefoon smartphone bellen 930 520
Nederland moet zich er in Europa sterk voor maken dat bellen en sms'en vanuit een Europese lidstaat naar een ander land binnen de Europese Unie fors goedkoper wordt. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer.

Grote verschillen in kosten

Een groep Europarlementariërs kaartte de kwestie eerder al aan. Per land bestaan grote verschillen in de kosten. Zo betalen Finnen maximaal 10 cent per minuut voor belletjes naar het buitenland, terwijl Duitsers tot 2 euro per minuut kwijt zijn. Nederlanders betalen 25 tot 75 cent per minuut.

Tegen voorstel

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) liet eerder weten tegen het voorstel te zijn. Het zou onder meer de concurrentie tussen providers ondermijnen en kan leiden tot hogere tarieven binnen Nederland, zo redeneerde de bewindsman. Kamerlid Jan Paternotte (D66), uit wiens koker de oproep aan de regering komt, is tevreden. ,,Het lijkt me niet meer dan logisch dat de Nederlandse regering erop aandringt dat dit herzien wordt'', zei hij deze zomer al.

Afschaffing roamingkosten

In juni werden op Europees niveau al de zogenoemde roaming-kosten afgeschaft. Gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland leidde in het verleden tot flinke kosten. Door de nieuwe regels kost bellen, sms'en en internetten in het buitenland voortaan evenveel als binnen de eigen landsgrenzen. ANP

Meer over:

bellen, eu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!