Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamer: zorgen over verdwijnen contant geld

07-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
kleingeld 930x520
De Tweede Kamer maakt zich zorgen dat er op steeds meer plekken alleen nog met de pinpas kan worden betaald. De voltallige Kamer wil een debat met de minister van Financiën over het gebruik van contant geld, onder meer bij gemeenten.

Alleen nog pinnen in gemeentehuizen

Aanleiding is een artikel uit de Volkskrant , die woensdag meldde dat in acht Nederlandse gemeenten een paspoort of rijbewijs alleen nog met de pinpas kan worden afgerekend.

Gemeenten: voordelen aan uitbannen cash

Volgens de gemeenten biedt het uitbannen van cash diverse voordelen. Het levert een kostenbesparing op en is veiliger, zo luidt de redenatie. Dit is Kamerlid Martin van Rooijen (50PLUS) een doorn in het oog. ,,Cash is een wettig betaalmiddel'', stelt het Kamerlid vast. ,,Ik verwijs naar de ombudsman en De Nederlandsche Bank (DNB) in deze.''

Ombudsman en DNB voor behoud contant betalen

De ombudsman oordeelde in 2015 al dat gemeenten contant geld moeten blijven accepteren. De Nederlandsche Bank (DNB) pleitte vorig jaar ook voor het behouden van de mogelijkheid cash te betalen. Er zijn nog altijd mensen die (tijdelijk) geen betaalpas hebben of om andere redenen liever met munten en briefjes betalen, aldus DNB en brancheorganisaties als Detailhandel Nederland en Koninklijke Horeca Nederland. Kassa/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!