Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kampeervakantie kiezen duurt gemiddeld bijna twee weken

19-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 camping kamperen
De meeste Nederlanders die zoeken naar de juiste kampeervakantie, doen daar meestal net zo lang over als de vakantie zelf duurt. Zo'n 61 procent is in totaal twee werkweken (tien dagen) mee bezig. Vijftien procent doet daar zelfs dubbel zo lang over. Dit blijkt uit een onderzoek onder 4000 kampeerders, uitgevoerd door Campingnavigator.com.
Mannen met vast idee
De vakantiezoekers hebben vaak al een idee op wat voor soort camping ze willen verblijven, maar checkt daarvoor wel meerdere sites. Daarbij vindt 58 procent van de mensen campingwebsites zonder actuele beschikbaarheid en tarieven storend. Vooral mannen blijken de kampeervakantie te boeken, met eveneens een percentage van 58 procent.
Twijfel
Na het boeken twijfelt het overgrote deel alsnog of de camping voldoet aan de verwachtingen. Zo'n veertig procent laat zich daarom adviseren door familieleden of checkt de reviews. Ook kruipt meer dan de helft van de Nederlanders daarna opnieuw achter de computer om te zoeken naar geschikte activiteiten in de buurt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!