Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kastenbouwer geroyeerd door woonbranche

24-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
Kassa logo 930x520
CBW-erkend, het garantiefonds van de woonbranche, heeft Röllfink Ambachtelijke Interieurspecialisten uit Harlingen en Groningen, geroyeerd als lid en aangifte gedaan van fraude en oplichting. Klachten over forse aanbetalingen op inbouwkasten die niet geleverd werden, zijn daarvoor aanleiding.
Achterstand van betaling
Ook had Röllfink bij CBW-erkend, dat 2100 ondernemingen in de woonbranche vertegenwoordigt en onderdeel is van brancheorganisatie InRetail, een achterstand van betaling. Uit het garantiefonds worden onder meer klanten schadeloos gesteld als die een aanbetaling hebben gedaan bij een onderneming die failliet gaat. Röllfink dat in april vorig jaar werd opgericht en in mei werd toegelaten tot CBW-erkend, heeft nooit een bijdrage gedaan aan het fonds.
Klachten
Over Röllfink waren de laatste tijd klachten verschenen op onder meer Google Reviews en Klachtenkompas dat onderdeel is van de Consumentenbond. Ook bij Kassa en CBW-erkend meldden zich gedupeerde klanten. Die hadden aanbetalingen gedaan op luxe inbouwkasten van soms meer dan 2100 euro maar de levering werd alsmaar uitgesteld. En als er uiteindelijk geleverd werd, dan was het vaak een verkeerde kast van inferieure kwaliteit, klopten de maten niet en ontbraken onderdelen. Het bedrijf van de Harlingse ondernemer Nol Roelevink beloofde telkens weer beterschap maar maakte dat niet waar.
Speciaal meldpunt
CBW-erkend heeft een speciaal meldpunt in het leven geroepen om na te gaan hoeveel gaat klanten zijn gedupeerd. En het garantiefonds gaat na hoe Röllfink bij aanmelding door de screening is gekomen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!