Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Keuzevrijheid vaak schijn bij reparatie ruitschade

16-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Auto 920x310
Automobilisten mogen bij het merendeel van de autoverzekeraars niet zelf kiezen waar ze een ruitschade laten repareren. Dit blijkt uit een rondgang van vergelijkingssite Geld.nl . Van de 24 onderzochte autoverzekeraars vergoeden er 6 in hun beperkt cascoverzekering helemaal niets als je kiest voor een niet-aangesloten schadehersteller.

Keuzevrijheid

Bij de andere autoverzekeraars kun je weliswaar ‘in theorie’ zelf kiezen waar de ruitschade wordt gerepareerd, maar bij een niet-aangesloten hersteller betaal je dan al snel een hoger risico of krijg je minder vergoed. Dit terwijl de beperking bij niet-aangesloten herstellers kan oplopen tot wel 400 euro extra eigen risico of een vergoeding die 500 euro lager is.
Volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl is de keuzevrijheid vaak schijn. ‘Als je bedenkt dat het vervangen van een autoruit meestal tussen de 150 en 400 euro kost, dan krijg je dus eigenlijk nog steeds niets vergoed’, aldus Bulthuis.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!