Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kippenleed is gangbare praktijk'

08-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
kip-930x520
De trieste beelden van Animal Rights, gemaakt in verschillende kippenstallen door heel Nederland, laten vooral de normale gang van zaken in de intensieve veehouderij zien. Dat stelt dierenartsenorganisatie Caring Vets.
,,Propvolle stallen met meerdere etages, kale, zieke en stervende dieren. De meeste eieren die te koop zijn in Nederland (en daarbuiten) worden op deze dieronvriendelijke manier geproduceerd in scharrelstallen en kooihuisvesting'', aldus de organisatie, waar ruim honderd dierenartsen bij zijn aangesloten.

Undercoverbeelden

Animal Rights kwam maandag opnieuw met in kippenschuren gemaakte undercoverbeelden. Het ging om bedrijven in Flevoland, Noord-Brabant, Gelderland, Limburg en Vlaanderen (België). Daarop zijn vermagerde, kale en verzwakte leghennen te zien die nog amper kunnen lopen. Ook liggen er dode kippen in de stallen, soms al in verregaande staat van ontbinding.

Slechts een gedeelte

Volgens Caring Vets tonen de beelden slechts een gedeelte van het lijden van een legkip in de industriële pluimveehouderij. ,,Het welzijn van de legkippen wordt ook ernstig geschaad tijdens de opfok, het vervoer naar de stal, het vangen en laden in kratten als de eierproductie is verminderd en het lange transport naar het slachthuis, veelal in Oost-Europa.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!