Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Klachten Foodwatch terecht: toch met toegevoegde suiker

14-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
suiker 930x520
De Reclame Code Commissie (RCC) heeft voedselwaakhond Foodwatch in zeven klachtenprocedures gelijk gegeven. Foodwatch had gemeld dat consumenten werden misleid rond de voedingsclaim ‘geen toegevoegde suiker’. In de producten was wel degelijk suiker of een ingrediënt met veel suiker toegevoegd, zoals sapconcentraat.
Foodwatch had geklaagd over negen producten waarbij werd geclaimd dat er geen suiker was toegevoegd, onder meer ontbijtgranen, Rinse appelstroop, aardbeisnoepjes, tomatensap en kinderkoekjes. In twee zaken stelde de Reclame Code Commissie Foodwatch overigens niet in het gelijk.
Reductie van suiker staat weer volop in de belangstelling, sinds het Nationaal Preventieakkoord in november de noodzaak van een lagere consumptie ervan onderstreepte. Het RIVM  constateerde vorig jaar al dat er weinig tot niets terechtkomt van de vrijwillige suikerreductie die de voedingsindustrie al jaren belooft. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!