Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kleine zorgaanbieders in problemen door privacywet

31-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering zorgkosten 930 520
Kleine zorgaanbieders vrezen financiële problemen nu de nieuwe en strengere privacywet voor de deur staat. Vanaf 25 mei moeten alle organisaties in Europa - van voetbalclubs tot warenhuizen - zorgvuldiger omgaan met persoonsgegevens. Dat schrijft Trouw.
Extra tijd en geld
Maar wie ook informatie over de gezondheid van cliënten of patiënten bewaart, moet daarbovenop een hoop extra tijd en geld investeren. Kosten die kleinere zorginstellingen niet altijd kunnen maken. Daarnaast is nu niet duidelijk van welke zorgbureaus de Autoriteit Persoonsgegevens die investering precies verwacht.
Functionaris gegevensbescherming
Zorgaanbieders zijn straks verplicht iemand aan te stellen die de verantwoordelijkheid krijgt over de datastromen en persoonsgegevens. Zo’n functionaris gegevensbescherming (FG) mag van binnen of buiten de organisatie komen, maar moet wel onafhankelijk zijn. Dergelijke functionarissen zijn duur en vragen snel honderd euro per uur.
Bron: Trouw/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!