Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Klinieken waarschuwen niet voor complicaties na ooglaserbehandeling

23-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
835 keer bekeken
  •  
ogen-zien-ooglaser.jpg
Ooglaserklinieken waarschuwen hun patiënten niet voor de kans op ernstige zenuwpijn na hun behandeling. Dit blijkt uit de uitzending van het programma ZEMBLA.
Lasik-behandeling
Het programma van de VARA deed onderzoek bij drie verschillende voorlichtingsbijeenkomsten. Bij deze bijeenkomsten werd ontkend dat er na een zogeheten Lasik-ooglaserbehandeling zenuwpijn kan voorkomen. Complicaties als droge ogen en slecht zicht zouden vrijwel meteen wegtrekken.
Geen onderzoek
Het is onbekend hoe vaak de zenuwpijn voorkomt. Er is nooit onderzoek gedaan naar de pijn in combinatie met de behandeling. In 2008  zei de toenmalige voorzitter van het Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie (NGRC) in Kassa dat er gewerkt zou worden aan een database, maar die is er nog steeds niet.
Risico's
ZEMBLA heeft op een rijtje gezet wat er allemaal kan gebeuren als je een Lasik-ooglaserbehandeling laat doen. Bekijk hier de risico's. Uitgebreide informatie met daarin mogelijke complicaties en interviews met patiënten kun je hier vinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!