Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Komend weekend wordt het extra druk op de weg

Komend weekend wordt het extra druk op de weg

Vanwege evenementen en werkzaamheden verwacht de ANWB dit weekend extra drukte op de weg.

TT Assen
Zondag worden in Assen de TT-races gehouden, een trekpleister voor tienduizenden motorliefhebbers. Zij gaan naar verwachting al op zaterdag naar de ‘Nacht van Assen’. Door festivals Night at the Park en Parkpop is het rond Den Haag dit weekend ook drukker dan normaal. Zaterdag overdag staat Den Haag in het teken van de Landelijke Veteranendag.

Evenementen
Verder zorgen diverse andere evenementen voor extra drukte, zoals vrijdagavond het optreden van Celine Dion in Arnhem, het NK wielrennen in Montferland, een paardensportevenement in het Rotterdamse Kralingse Bos en Popfestival Down The Rabbithole in Beuningen. Op Zandvoort wordt het auto- en lifestyle-evenement Italia a Zandvoort gehouden.

Snelwegen dicht
Naast de evenementen gaan vanaf vrijdagavond 21.00 uur ook snelwegen in het weekend dicht. De A29 Rotterdam - Bergen op Zoom tussen Barendrecht en de Heinenoordtunnel, de A58 Bergen op Zoom - Vlissingen tussen knooppunt Stelleplas en Arnemuiden en de A67 vanuit België bij Eindhoven tussen Eersel en knooppunt De Hogt. De laatste gaat zondag om 13.00 uur weer open. ANP