Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kort geding Essent afgewezen

13-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_energie
De rechtbank in Den Bosch heeft alle vorderingen van de Consumentenbond op Essent afgewezen. de Consumentenbond spande een kort geding aan naar aanleiding van energiecontracten die zonder bedenktermijn bij de MediaMarkt of Gamma werden aangeboden.
'Misleidende energiecontracten'
De Consumentenbond wilde dat Essent alle kosten van de afgenomen energie terugbetalen aan consumenten die het afgelopen jaar zonder bedenktermijn bij de MediaMarkt of Gamma een energiecontract afsloten en die alsnog willen opzeggen. Tevens vond de Consumentenbond dat Essent consumenten met een contract van voor 1 december 2015 alsnog moet informeren dat zij een bedenktijd hebben. De Consumentenbond kreeg veel klachten van consumenten die er na het afsluiten van een contract achter kwamen dat de energietarieven van Essent erg ongunstig voor hen zijn.
Eis afgewezen
De rechtbank in Den Bosch dacht daar anders over en heeft alle vorderingen van de Consumentenbond op Essent afgewezen. Volgens de rechtbank heeft Essent de wet niet overtreden. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!